izplačilo nadur za prokurista in direktorja

3 odgovora / 0 nov-i-ih
Zadnja objava
Abhed
izplačilo nadur za prokurista in direktorja

Pozdravljeni

kako je z izplačilom nadur za prokusrita in direktorja? ali se lahko nadure izplačajo brez kakršnegakoli sklepa? tako prokurist in direktorn NE vodita evidence delovenga časa ker imata v pogodbi na podlagi 73.člena in 157.člena ZDR-1  določeno ,da si direktor in prokurist delovni čas sam razporeja.

Eljan Taxa

Pozdravljeni,

iz napisanega ne razberem ali sta prokurist in direktor redno zaposlena v vaši družbi ali pri vas prejemata dohodek iz poslovodenja in sta zaposlena drugje ali celo upokojena. 

Redna zaposlitev:

če bi radi izplačali nadure, predvidevam, da neka evidenca delovnega časa obstaja, saj v nasprotnem ne bi govorili o nadurah. Nadure se lahko izplačajo kot vsakemu drugemu zaposlenemu brez dodatnega sklepa.

Dohodek iz poslovodenja:

Izračuna se vrednost nadur ter se izplačilo doda k rednemu izplačilu poslovodenja. Obdavčitev poslovodenja in izplačila nadur je enaka.

Lep pozdrav,

Eljan Klančič

Abhed

hvala

Prokurist in direktor za redno zaposlena v podjetju za polni delovni čas. In skoraj nič ne koristita dopusta in delata veliko nadur ,

žal pa ni nobene evidence delovnega čas.  tako prokurist in direktorn NE vodita evidence delovenga časa ker imata v pogodbi na podlagi 73.člena in 157.člena ZDR-1  določeno ,da si direktor in prokurist delovni čas sam razporeja

kaj se lahko naredi v tem primeru?