Izplačilo zavarovalnine

4 odgovora / 0 nov-i-ih
Zadnja objava
abcde
Izplačilo zavarovalnine

Lepo pozdravljeni,

najprej vam vsem skupaj želimo srečno ter zdravja in poslovnih uspehov polno novo leto 2018!

V mesecu novembru 2017 smo imeli udar strele v objekt, zaradi katerega je med drugim uničilo tudi računalnik v poslovnih prostorih. Računalnik ni bil strojelomno zavarovan, nismo pa vedeli, da je v nastalem  primeru zavarovan preko požarne police, zato tudi nismo takoj naredili prijave škode na zavarovalnico. Kot trenutno rešitev smo namesto uničenega računalnika aktivirali rabljen računalnik iz gospodinjstva, letos pa bomo nabavili novega. Glede na novo dejstvo, da je škoda uničenja računalnika krita, nastala je v 2017, novi računalnik pa bo nabavljen v 2018, se nam postavlja vprašanje, kako bi lahko izplačilo zavarovalnice in račun za novi računalnik knjižili v istem obdobju. Radi bi se  izognili temu, da nam izplačilo zavarovalnine, ki  na drugi strani ni pokrito z računom za novi računalnik, povečuje rezultat. 

Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.

Valentina Taxa

Pozdravljeni,

iz postavljenega vprašanja ni razumeti ali ste dejansko naredili prijavo na zavarovalnici za ta škodni primer in ali ste že dobili povrnjeno škodo. 

Valentina

abcde

Se oproščamo za nejasnost, prijave še nismo naredili, ker smo bili šele sedaj seznanjeni, da imamo v našem škodnem primeru kritje iz naslova požarnega zavarovanja, torej ni še oddana niti prijava, zato tudi ni še izplačila odškodnine.

Lep pozdrav

Valentina Taxa

No, potem je pa itak rešeno. Boste prijavili v letu 2018, upajte, da bo pozitivno rešena vloga. In bo vse v enem obdobju.

lp