Vračilo subvencije za čakanje na delo

2 objave / 0 nov-i-ih
Zadnja objava
Ougik
Vračilo subvencije za čakanje na delo

Spoštovani,

Zanima me, kdaj moramo vrniti subvencijo za čakanje na delo, če imamo  že sedaj več  prihodkov od prodaje kot v letu 2019. Vem, da sredstva bo potrebno vrniti v 30 dneh od oddaja davčneg obračuna.  Kako pa je, če izplačamo božičnico ozr. nagrado za poslovno usešnost. Hvala.

Eljan Taxa

Pozdravljeni,

eelodajalec, ki je uveljavil državno pomoč in jo mora vrniti, zaradi nezadostnega upada prihodkov, mora o tem obvesti Furs, tako da mu pošlje izjavo prek sistema eDavki.  Obrazec se imenuje NF-COVID19 Vračilo (Izjava o vračilu prejetih upravičenj). Načeloma bo to storil takrat, ko bo sestavil letno poročilo. Najkasneje pa mora to storiti do roka za oddajo davčnega obračuna. Lahko pa to stori tudi že prej. Na podlagi prejete izjave bo Furs izdal odločbo,  sredstva se vrnejo v 30 dneh po izdani odločbi.

Po spremembi 99. člena ZIUZEOP, izplačilo božičnice ali plače za poslovno uspešnost, ni več pogoj, za uveljavljanje državne pomoči, če ni izplačano samo poslovodstvu. Glede na to, da boste sredstva vračali zaradi nezadostnega upada prihodkov, tudi izplačilo plače za poslovno uspešnost nima več povezave z interventnim zakonom.

Lep pozdrav,

Eljan Klančič